Župno cjelodnevno euharistijsko klanjanje 2022

U petak, 16. rujna 2022., naša je župa bila klanjateljica Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu kroz cijeli dan.

 

Župno cjelodnevno euharistijsko klanjanje započelo je sv. Misom u 09:00 sati u župnoj crkvi koju je predvodio župnik Patrik Alatić. Po završetku sv. Mise, župnik Patrik izložio je Presveti Oltarski Sakrament i župna crkva ostala je otvorena za osobni susret s Isusom u klanjanju i molitvi.

 

Cjelodnevno euharistijsko klanjanje u župi završilo je molitvom i blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom. U 19:00 sati započela je večernja sv. Misa koju je predvodio vlč. Perica Matanović - novi župnik u Velimirovcu. Uz vlč. Pericu i župnika Patrika, na sv. Misi su koncelebrirali: vlč. Anto Ivić - dekan našičkog dekanata i župnik u Feričancima; fra Tomislav Faletar - novi gvardijan i župnik u Našicama; vlč. Josip Prpić - novi župnik u Bokšiću.

 

Vlč. Perica je u propovijedi rekao kako nije važno koliko dugo se klanjamo Isusu, nego s kakvim žarom i zanosom mu dolazimo. Upitao je kome se ljudi u današnjem svijetu klanjaju - Bogu Stvoritelju ili bogu novcu, bogu materijalizmu, bogu televiziji... Naglasio je važnost Isusovih riječi: „Samo se Bogu klanjaj i njemu jedinome služi“.

 

Po završetku sv. Mise, župnik Patrik zahvalio se vlč. Perici, subraći svećenicima i župljanima na molitvi i zajedničkoj proslavi euharistijskog slavlja. Budući da vlč. Perica, fra Tomislav i vlč. Josip po prvi puta gostuju u župnoj crkvi nakon što su ove godine dobili svoje nove službe na području našičkog dekanata, župnik Patrik poželio im je dobrodošlicu u našu župu i iskazao radost u zajedničkoj suradnji.