Zaziv Duha Svetoga za početak školske godine

Svake godine sredinom rujna, svetom misom se obilježava početak školske godine. Tako je bilo i ove godine. U nedjelju, 11. rujna, na svečanoj svetoj misi u 10:00h u župnoj crkvi sv. Marka Evanđelista, okupili su se osnovnoškolci, srednjoškolci te studenti i pojedini učitelji, nastavnici i profesori da bi zatražili od Gospodina da ih obdari svojim Duhom - molili su za darove Duha Svetoga.

 

Misno slavlje predvodio je kapelan velečasni Mario Mazanik, koji je u uvodnome dijelu predvodeći molitvu zaziva Duhu Svetom, zazvao Gospodina da nam se smiluje i oprosti nam sve naše grijehe, lijenost, žalošćenje roditelja i učitelja, svađe i nepopustljivosti, neposlušnosti...

 

Kapelan je uputio nekoliko prigodnih riječi osnovnoškolcima, srednjoškolcima, studentima i prisutnim profesorima, ali i ostalom Božjem puku, te ih podsjetio kako nastojanja oko odgoja i obrazovanja nadilaze naše ljudske mogućnosti, te kako trebamo moliti zaziv i pomoć Duha Svetoga, kako smo i pjevali na početku svetog misnog slavlja. Svatko od nas mora „odraditi“ svoj dio posla u odgoju djece da bi oni postali odgovorni i pošteni ljudi, korisni svojoj obitelji, crkvenoj i društvenoj zajednici.