Započeli radovi na kapelici sv. Marka

Započeli su građevinski radovi na kapelici sv. Marka u središtu Markovca Našičkog. Markovčani su kapelicu počeli graditi 1913. godine uz potporu grofa Teodora Pejačevića. Prije izgradnje crkve, u kapelici se služila sv. Misa. Prvo obnavljanje kapelice je bilo 1975. godine, a kapelica je temeljito obnovljena 1996. godine.

 

Kako se ove godine obilježava 140 godina od dolaska Slovaka u Markovac Našički i 15 godina od osnutka naše župe, župnik Nikola Legac daje obnoviti kapelicu sv. Marka kako bi dostojno izgledala jer ona predstavlja jedan od simbola Markovca i postojanje Slovaka na ovome području.

 

Tom prigodom, Grad Našice je donirao 50 000 kn, a mi kao župa sudjelujemo s 10 000 kn. Do sada su župljani donirali 2 300 kn. Kako bi se građevinski radovi na kapelici kvalitetno i na vrijeme dovršili, pozivamo sve župljane da pomognu svojim novčanim prilogom, koliko tko može.

 

Radove na kapelici sv. Marka vrši obrt za građevinske usluge "Sabljak". Osim obnove kapelice sv. Marka, u planu je obnova ostalih crkvenih objekata u župi, počevši od crkve u Breznici Našičkoj. Stoga, financijska i svaka druga pomoć je dobrodošla. Unaprijed hvala!