Zahvalna poruka župnika Nikole

Dragi moji Župljani,

 

župnik Nikola Legacpar dana prije Božića godine 2014., prijatelj i ja putovali smo vlakom prema Velikoj Kapeli. Sletjeli smo avionom iz Rima u Zagreb, obišli rodbinu i drage prijatelje, malo uživali u blagdanskom ozračju, te u ponoć krenuli prema Slavoniji. Nakon dvije ili tri stanice, u naš kupé ušao je jedan čovjek u crnim čizmama, prljavih hlača. Prijatelj je spavao, a ja sam promatrao novopridošlog suputnika. Imao je ruke velike, ali prljave iz čega se dalo razaznati da je fizički radnik. Ništa od toga me se nije toliko dojmilo koliko vrećica koju je imao u ruci. Obična bijela vrećica koju možemo dobiti u bilo kojoj trgovini mješovite robe. Ali sadržaj vrećice me se jako dojmio. Mala kutija u kojoj je bila svima nama poznata „Barbie“ – poznata dječja lutka i jedan mali kamiončić. Više nisam vidio prljavoga čovjeka, već oca koji ide svojoj kući, svojoj supruzi i svojoj djeci noseći sreću sastanka i darova koji, iako možda mali, dolaze iz srca jer za druge i veće nema sredstava.

 

Dragi moji, kao i spomenuti čovjek, došao sam u našu Župu sv. Marka Evanđeliste kao putnik s određenim darovima, malim, ali od srca, kako bi naše obiteljsko – župničko zajedništvo bilo što veće i plodonosnije. Karta mi je od Boga dana, on ju je platio, ja sam doputovao k Vama, a sada je platio jednu drugu kartu koja kaže svima Vama „Hvala!“, a moje srce uzimajući tu kartu sa sjetom, pokojom suzom i zahvalnošću kaže: „Hvala ti Kralju Žetve što si me poslao među moje župljane iz Markovca, Jelisavca, Vukojevaca, Breznice i Lađanske.“ Novoga župnika - vlč. Patrika koji dolazi s istim raspoloženjem srca, primite onom ljubavlju s kojom ste mene primili, budite mu podrška i oslonac.

 

Neka naš oproštaj budu riječi koje sam rekao i na samom uvodu u našu Župu 2017. godine: „Moje srce je otvoreno za svakoga od Vas kao i vrata moga doma.“

 

Uvijek s Vama u molitvama i mislima

vlč. Nikola