Zahvala župniku Nikoli za 3 godine zajedništva

U nedjelju, 16. kolovoza 2020., župnik Nikola Legac održao je svoju posljednju sv. Misu u našoj župi prije odlaska na službu u novu župu.  Podsjetimo, odlukom požeškog biskupa - msgr. Antuna Škvorčevića, naš župnik - vlč. Nikola Legac je razriješen službe župnika u našoj župi i imenovan župnikom Župe Presvetog Trojstva u Turnašici kraj Virovitice. Tako je nedjeljna sv. Misa u župnoj crkvi u 11:00 sati bila oproštajna sv. Misa župnika Nikole sa župljanima.

 

Župnik Nikola je u nedjelju imao i posljednje krštenje u našoj župi. Krstio je malu Katarinu iz obitelji Tomislava i Ana Marije Dudjak iz Markovca Našičkog.

 

Evanđelje i župnikova propovijed su bili o vjeri. Župnik je poručio da je vjera ta koja nas drži i koja nam daje snage da izdržimo u našem životu i da idemo dalje. Poželio je da nas vjera uvijek prati i da ostanemo u zajedništvu.

 

Pri kraju sv. Mise, župnik Nikola je najavio uvođenje novoga župnika - vlč. Patrika Alatića - dosadašnjeg župnika Župe Gospe Fatimske u susjednom Velimirovcu, koji će u službu biti uveden na svečanoj sv. Misi u nedjelju, 23. kolovoza 2020., u župnoj crkvi u 09:00 sati. Kao biskupov delegat, u župu će doći preč. Ivica Žuljević koji će predvoditi misno slavlje i u službu uvesti novoga župnika.

 

Nakon obavijesti, župnik Nikola se zahvalio svima koji su molili i prikazivali žrtve za svoje obitelji, našu župu, ali i za njega osobno. Opširniju zahvalnu poruku župnik je podijelio uz župni listić.

 

Nakon župnikove riječi, u ime župljana, riječi zahvale župniku je uputila Nada Bereš. Zahvalila se na svemu što je župnik Nikola učinio za našu župu kroz protekle 3 godine, osobito na duhovnoj i materijalnoj izgradnji župe. Zahvalila se za sva druženja i veselje, ali i zamolila za oprost za svaku uvredu i teške trenutke. Župniku je poručila kako vjeruje da će iz naše župe ponijeti lijepe uspomene. Na kraju, Nada je poželjela župniku Nikoli blagoslovljen daljnji svećenički put u novoj župi i da mu Bog uvijek da snage.

 

Prigodne poklone koje su župljani kupili župniku Nikoli uručio je Miroslav Škof.

 

Po završetku sv. Mise, uslijedilo je zajedničko druženje ispred župne kuće.

 

 

ŽUPNIČE NIKOLA, HVALA ZA 3 GODINE ZAJEDNIŠTVA!

 

 


 

Video - oproštajno druženje sa župnikom Nikolom:

https://www.facebook.com/zupa.smen/videos/302944544271512/