Zahvala za plodove Zemlje 2019 - školska djeca

Školska djeca iz područne Osnovne škole kralja Tomislava iz Markovca Našičkog su u srijedu, 16. listopada 2019., na sv. Misi zahvalili Bogu za plodove Zemlje. Sv. Misa je u župnoj crkvi započela u 12:30 sati, a misno slavlje je predvodio vlč. Patrik Alatić - župnik župe Gospe Fatimske u Velimirovcu, koji je ujedno i vjeroučitelj školskoj djeci u Markovcu Našičkom. Djeca su na sv. Misu došla u pratnji svojih učiteljica i roditelja.

 

Vlč. Patrik je u propovijedi djeci poručio kako uvijek trebaju zahvaljivati dragome Bogu za sve što imaju te kako uvijek trebaju biti prijatelji jedni drugima i pomagati im u nevolji. Svi trebamo ljubiti jedni druge kao što nas je Isus ljubio.

 

Po završetku sv. Mise, vlč. Patrik je blagoslovio svu hranu i plodove Zemlje što su roditelji djece i ostale vrijedne ruke pripravile i donijele pred oltar. Četiri curice su potom zapjevale pjesmicu zahvale na slovačkom jeziku.

 

Djeca su nakon sv. Mise pošla u sakristiju župne crkve i blagovali blagoslovljena peciva, kolače i ostalu hranu, a potom radosno krenula u školu, odnosno kućama.