Zahvala vlč. Anti Iviću

Kada u župu dolaze novi svećenici, skloni smo ih kritički promatrati, uspoređivati s prethodnicima, očekivati da budu namještenici – baš po našoj mjeri. Za vrijeme djelovanja u župi, svatko od njih se trudi najbolje što može obnašati svoje dužnosti, biti raspoloživ i otvoren za potrebe župne zajednice i svakog pojedinca. A što kada odlaze!? Njihov odlazak neće biti kraj naše suradnje, našega angažmana i našega prijateljstva, nego će to biti samo još jedan novi početak. Odlaze Božji pastiri novim putem s čvrstom vjerom i dubokom nadom, a iza sebe ostavljaju živu Crkvu, zajednicu koja vjeru živi, a Boga i ljude ljubi. Ono što su oni izgradili u nama svojim djelovanjem, ili bolje rečeno, Božjim djelovanjem po njima, temelji su na kojima ćemo graditi dalje našu Crkvu, naš odnos prema Bogu i ljudima.

 

Ovih dana u našoj župi svetog Marka Evanđelista, oprostili smo se od vlč. Ante Ivića. Velečasni Anto u našoj je župi, te u okolnim filijalama, djelovao kao pastoralni suradnik skoro godinu dana. Na ovu službu došao je 31. kolovoza 2014. godine kao ispomoć župi prilikom slavljenja Nedjeljnih svetih misa, blagoslova obitelji i slično. Vlč. Anto Ivić je ujedno bio i odgojitelj u Kolegiju Požeške biskupije te Predstojnik Katehetskog ureda u Požegi. Školovanje je završio u Rimu. Vlč. Anto Ivić je rodom iz malog mjesta Plitsko (BiH).

 

Prisjetimo se što je vlč. Anto rekao na početku svoga djelovanja u našoj župi: „Bog ima plan za svakog čovjeka, premda si čovjek često stvara svoj vlastiti plan bez Boga u kojemu gleda sebe, svoj uspjeh, materijalno bogatstvo i kako će dugo živjeti na zemlji. Pozivajmo jedni druge na mir i slogu, jer trebamo biti plodno tlo na koje će pasti Božje zrno.“ Htjedoh reći kako je velečasni Anto u ovih godinu dana sijao sjeme Riječi Božje, a kako, koliko i na koji način će to sjeme izniknuti i stasati u predivnu biljku, to sada ovisi o nama samima. Hoćemo li biti plodno tlo ili ne, zapitajte se!?

Velečasni Anto Ivić razriješen je s mjesta pastoralnog suradnika naše župe te odlazi na mjesto župnika u Brodskom Stupniku.

 

 

Dragi velečasni Anto, u ime cijele zajednice vjernika naše župe od srca Vam se zahvaljujemo na svemu što ste učinili za nas i neka Vam je blagoslovljena nova služba!