Veliki četvrtak 2019

S Velikim četvrtkom završena je Korizma i započelo je Vazmeno trodnevlje. Spominjemo se Isusove posljednje večere kada je Isus, prije svoje muke i smrti, ustanovio sakrament euharistije i svetog reda. Gospodinu možemo zahvaliti za svakog svećenika kojeg nam je dao, a možemo moliti i za nova duhovna zvanja.

 

U požeškoj katedrali se u 10:00 sati slavila sv. Misa posvete ulja na kojoj je bio i naš župnik Nikola Legac. Blagoslovljeno je ulje kojim će se pomazati ovogodišnji krizmanici.

 

Misa večere Gospodnje u župi je bila u Jelisavcu u 19:00 sati, gdje je misno slavlje predvodio vlč. Marijan Pavelić te u župnoj crkvi u 19:00 sati, gdje je misno slavlje predvodio župnik Nikola Legac. Nakon pjevanja Slave, sva zvona su svezana i ne zvone sve do Vazmenog bdijenja na Veliku subotu. U spomen Isusovog pranja nogu apostolima, župnik Nikola je isto učinio ovogodišnjim "župnim apostolima".

 

Po završetku mise večere Gospodnje, posvećene hostije su prenešene u pokrajni oltar, gdje su se vjernici nakratko zaustavili u molitvi i tišini, prisjećajući se Isusove muke i smrti.

 

Druženje sa župnikom je nastavljeno u župnoj kući gdje je župnik svoje apostole i suradnike počastio večerom, koja, nadamo se, nije posljednja!