Uskrs 2019

U nedjelju, 21. travnja 2019., Crkva je proslavila najveći i najvažniji blagdan - uskrsnuće Isusa Krista - spasitelja i otkupitelja cijeloga svijeta. Isus je pobijedio grijeh, tamu i smrt i pokazao nam da tko god u njega vjeruje, neće propasti nego će imati život vječni.

 

Nedjelja uskrsnuća Gospodinova svečano je proslavljena u svim crkvama naše župe. U župnoj je crkvi Misno slavlje predvodio župnik Nikola Legac s početkom u 11:00 sati. Požeški biskup, mons. Antun Škvorčević, poslao je prigodnu uskrsnu čestitku koju je pročitao bogoslov Marko Gerendaj.

 

Po završetku sv. Mise, župnik je s ponosom predstavio knjigu "Svjedočanstva vjere" koja sadrži brojna svjedočanstva vjernika iz naše župe. Kao župa, možemo se pohvaliti što smo izdali takvu knjigu jer smo među rijetkim župama koja posjeduje svjedočanstva vjere svojih župljana. Vjerujemo da će i ostale župe učiniti isto, a sve kako bi se Bog proslavio! Knjiga "Svjedočanstva vjere" uskoro kreće u prodaju, a koštat će svega 60 kn. Velika zahvala svima na dostavljenim svjedočanstvima, a posebno Kulturnom centru "Kalliopa" iz Markovca Našičkog, na čelu s gđom. Katarinom Jerković s obitelji, na tiskanju knjige.

 

Župnik Nikola poručuje da svaka obitelj u župi, bez iznimke, mora imati ovu knjigu! Slušajmo svoga župnika! :)