Trodnevnica uoči sv. Marka Evanđelista 2021

Bliži se proslava nebeskog zaštitnika naše župe - sv. Marka Evanđelista. Tom prigodom, održat će se trodnevna duhovna priprava u župnoj crkvi.

 

Trodnevnica započinje u četvrtak, 22. travnja 2021., večernjom sv. Misom u 19:00 sati, koju će predvoditi naš župnik - vlč. Patrik Alatić. Nakon sv. Mise slijedi euharistijsko klanjanje.

 

Drugi dan trodnevnice je u petak, 23. travnja 2021., kada će večernju sv. Misu u 19:00 sati predvoditi vlč. Ivan Certić - župnik Župe sv. Gospe Fatimske u Velimirovcu.

 

Treći dan trodnevnice je u subotu, 24. travnja 2021., a večernju sv. Misu u 19:00 sati predvodit će don Mate Mihaljević - vojni kapelan u Našicama, a koji ujedno nedjeljom dolazi na ispomoć u našu župu.

 

Kroz sva 3 dana trodnevnice, bit će prigoda za sv. ispovijed prije sv. Mise.

 

Na samu svetkovinu sv. Marka Evanđelista, u nedjelju, 25. travnja 2021., bit će dvije sv. Mise - jutarnja u 08:00 sati, koju će predvoditi župnik Patrik Alatić u kapelici sv. Marka, te svečana sv. Misa u 11:00 sati u župnoj crkvi, koju će predvoditi vlč. Marijan Pavelić - povjerenik za medije i duhovna zvanja Požeške biskupije, a koji je ujedno pastoralni suradnik u našoj župi. Radujemo se dolasku vlč. Marijana kojeg već dugo nismo vidjeli u našoj župi zbog njegovih obaveza u biskupiji.

 

Proslavimo sv. Marka Evanđelista u radosti i zajedništvu!