Trodnevnica uoči mlade mise vlč. Marka Gerendaja - 1. dan

U iščekivanju mlade mise našeg župljanina i novozaređenog svećenika - vlč. Marka Gerendaja, u župnoj crkvi održavaju se trodnevne priprave od četvrtka do subote.

 

Na prvi dan trodnevnice, u četvrtak, 8. srpnja 2021., u našoj župi je gostovao i predvodio večernje euharistijsko slavlje, s početkom u 19:00 sati, vlč. Robert Mokri - župnik u Župi sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu. Uz vlč. Roberta, sv. Misi su nazočili: župnik Patrik Alatić, vlč. Marko Gerendaj, mladomisnik vlč. Robert Medved i bogoslov Antonio Kljajić.

 

Vlč. Robert je rekao kako je upoznao našega vlč. Marka u Kolegiju Požeške biskupije dok je ondje bio odgojitelj. Marka pamti kao mirnog, kulturnog i pametnog momka. Drago mu je da je Marko ustrajao na svome putu, postavši svećenikom. Župljanima je poručio da i dalje mole za duhovna zvanja, kako za nove svećenike, tako i za postojeće svećenike kako bi i dalje ostali dobri svećenici.

 

Vlč. Marko se zahvalio vlč. Robertu na dolasku u župu na prvi dan trodnevnice i na svim poticajnim riječima. Zahvalio se i mladomisniku vlč. Robertu Medvedu što je i on došao na prvi dan trodnevnice. Vlč. Marko nam je poželio da se svi duhovno pripravimo za svečano slavlje mlade mise u nedjelju, 11. srpnja 2021.

 

Nakon sv. Mise, uslijedilo je druženje ispred župne crkve gdje su vlč. Marko i njegovi roditelji počastili okupljene župljane kolačima i sokovima.