Treća nedjelja došašća - Nedjelja Caritasa 2023

Treću nedjelju došašća proslavili smo 17. prosinca 2023. Odlukom hrvatskih biskupa, na Treću nedjelju došašća obilježava se Nedjelja Caritasa. Prigoda je to da razmislimo o najpotrebnijima u župi i biskupiji te da im na konkretan način iskažemo brigu i ljubav.

 

Sv. Misu u župnoj crkvi u 11:00 sati predvodio je župnik Goran. Na početku sv. Mise, župnik je pročitao prigodno pismo biskupa Antuna Škvorčevića povodom Nedjelje Caritasa.

 

Iako se kroz došašće nosi liturgijsko ruho ljubičaste boje što simbolizira pripravu, na Treću nedjelju došašća može se koristiti ruho ružičaste boje što simbolizira radost. I naš župnik Goran je obukao ružičastu misnicu te je odmah bio radosniji! Uz župnika, radosni su bili i ministranti. smiley

 

I mi možemo iskazati svoju radost prema drugima darivajući ih. Tijekom došašća, u našoj župi traje akcija Caritasa u kojoj se prikupljaju namirnice za najsiromašnije. Volonteri Caritasa će napraviti pakete i darivati ih potrebitima te im tako uljepšati nadolazeći Božić. Novčani prilog za siromašne skupljao se po završetku sv. Mise. Hvala svima na iskazanom daru dobrote!