Tijelovo 2024

 

Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove (Tijelovo) svečano smo proslavili u četvrtak, 30. svibnja 2024.

 

Tom svetkovinom, Crkva nas prisjeća kako je Bog uzeo ljudsko tijelo i postao čovjekom. Isus je došao na Zemlju i postao svima blizak. Tijelovo časti sakrament Euharistije kojeg je Isus uspostavio na Posljednjoj večeri, kao trajni spomen svog utjelovljenja.

 

Svetu misu u župnoj crkvi u 09:00 sati predvodio je župnik Goran Mitrović. Po završetku sv. Mise, uslijedila je Tijelovska procesija, koja je ove godina bila znatno svečanija nego prijašnjih godina. Župnik Goran organizirao je Tijelovsku procesiju kroz Markovac Našički pa su tako mještani, uz vjernike iz cijele župe, u procesiji javno svjedočili svoju vjeru u Isusa Krista.

 

Procesija je krenula od župne crkve i obuhvatila 4 ulice - Franje Strapača, Kolodvorsku, Željezničku i Marka Pejačevića. U svakoj je ulici bila postavljena jedna sjenica (postaja), a u ukrašavanje sjenica bili su uključeni vjernici iz svih filijala naše župe.

 

U proslavi Tijelova sudjelovali su: ministranti, prvopričesnici, krizmanici, članovi KUD-a, vatrogasci, nogometaši, molitvene zajednice, pjevači i članovi drugih udruga, pokreta i staleža s područja župe. Djeca su ružinim laticama posipavala put Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, a župnik Goran je za Tijelovsku svečanost nabavio baldahin - nebo (ukrasni zaštitni krov izrađen od tkanine) kojeg su na kopljima nosili članovi udruga u župi. Mještani su uredili svoje okućnice i prigodno ukrasili prozore i balkone. Bog nam je podario lijep i sunčan dan pa je Tijelovska procesija protekla dostojno na radost svih župljana.

 

Procesija je završila kratkim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i blagoslovom u župnoj crkvi. Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli svečanoj proslavi Tijelova!