Tijelovo 2020

Blagdan Tijelovo, odnosno Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, proslavili smo u četvrtak, 11. lipnja 2020. Toga dana se prisjećamo kako je Bog uzeo ljudsko tijelo i postao čovjekom. Isus je došao na Zemlju i postao svima blizak. Blagdan Tijelovo časti sakrament Euharistije kojeg je Isus uspostavio na Posljednjoj večeri, kao trajni spomen svog utjelovljenja.

 

U župnoj crkvi je bila svečana sv. Misa u 11:00 sati koju je predvodio župnik Nikola Legac. U svojoj propovijedi, župnik Nikola je poručio da na poseban način molimo za sve koji još nisu upoznali Isusa ili koji zbog raznih razloga ne dolaze u crkvu na sv. Misu. Molimo i vjerujmo da će se Isus utjeloviti i u njihovim srcima.

 

Po završetku sv. Mise, uslijedila je svečana Tijelovska procesija. I ove godine nam je Bog podario lijep i sunčan dan pa smo radosno mogli očitovati svoju vjeru u utjelovljenoga Isusa Krista i izvan crkve. Tijelovskom procesijom obišli smo 4 postaje (sjenice) postavljene u blizini župne crkve. 4 postaje simboliziraju 4 strane svijeta. Najmlađa djeca su ružinim laticama ukrašavala put Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Procesija je završila kratkim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i blagoslovom u župnoj crkvi. Zahvaljujemo se svima na uređenju sjenica i okoliša oko župne crkve.

 


 

Slike - sv. Misa

 

 


 

Slike - Tijelovska procesija