Svi sveti 2020

Svetkovina Svih svetih proslavljena je u nedjelju, 1. studenoga 2020. Dan je to kada se prisjećamo svih svetaca i svetica koje je Crkva proglasila svetim, kao i onih koji nisu proglašeni svetim, a koji su za svoga života slijedili Isusa Krista i zavrijedili svoje mjesto u Kraljevstvu Božjem. To mogu biti sasvim „obični“ ljudi koje smo poznavali. Na svetost smo svi pozvani.

 

Svete mise na svetkovinu Svih svetih u našoj su župi, za razliku od prošlih godina, bile na grobljima. Na taj način smo se okupili kao i prvi kršćani, izvan crkve, i slavili Euharistiju. Župnik Patrik je predvodio misno slavlje na groblju u Markovcu Našičkom s početkom u 11:00 sati. Okupio se veći broj vjernika i dostojno smo proslavili sv. Misu.

 

Pri kraju sv. Mise, župnik Patrik je pozvao da se prisjetimo svih naših dragih pokojnih koji su bili uz nas i donosili radost i veselje u naše živote. Uslijedila je zajednička molitva za sve pokojne uz zaziv: „Po svojoj milosti nagradi ih, Gospodine, darom života vječnoga!“. Župnik Patrik je potom zazvao blagoslov na cijelo groblje.

 

Župnik Patrik se zahvalio svima na sudjelovanju na svetom misnom slavlju. Pozvao je da molitvom i dalje pratimo naše pokojne.