Sveti Marko Evanđelist 2024

 

 

 

 

Nebeskog zaštitnika naše župe - sv. Marka Evanđelista, proslavili smo u četvrtak, 25. travnja 2024. Župnik Goran Mitrović predvodio je jutarnju sv. Misu u 08:00 sati u kapelici sv. Marka.

 

 

 

 

 

Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi sv. Marka s početkom u 11:00 sati predvodio je vlč. Goran Kovačević - župnik u Slavonskom Kobašu. Brojni svećenici koncelebrirali su u misnom slavlju: župnik Goran Mitrović, vlč. Anto Ivić - dekan našičkog dekanata i župnik u Feričancima, preč. Nikola Jušić - kanonik požeškog Stolnog kaptola sv. Petra i župnik u Đurđenovcu, fra Tomislav Faletar - gvardijan i župnik u Našicama, vlč. Željko Strnak - župnik u Orahovici, vlč. Josip Prpić - župnik u Bokšiću, vlč. Josip Vračarić - župnik u Crncu, vlč. Perica Matanović - župnik u Velimirovcu, vlč. Nedjeljko Androš - bivši župnik naše župe (2015.-2017.), trenutno župnik u Čačincima i vlč. Željko Benković - župnik u Podgoraču.

 

 

 

 

 

U propovijedi, vlč. Goran Kovačević je poručio kako u ovom svijetu kratko živimo i vrijeme brzo prolazi te da ne budemo zaokupirani materijalnim, nego da se duhovno osnažimo molitvom i čitanjem Božje riječi kako bismo zavrijedili ući u Božje kraljevstvo. Poželio je da nas na tome putu prati zagovor sv. Marka koji je svojim životom potvrdio pripadnost Isusu.

 

 

 

Misno slavlje uveličali su mlađe članice i članovi Slovačke kulturno-umjetničke udruge „Franjo Strapač“ iz Markovca Našičkog odjeveni u narodne nošnje. Sv. Misi prisustvovali su i predstavnici vlasti: Krešimir Kašuba - gradonačelnik Grada Našica i Karlo Kanis - predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički.

 

 

Pred kraj sv. Mise, vlč. Goran Kovačević je iznio Božji blagoslov na naša polja, njive i usjeve te blagoslovio žito. Vlč. Goranu Kovačeviću je ovo bilo prvo gostovanje u našoj župi, a radujemo se i novom susretu.

 

 

 

 

Župnik Goran zahvalio se svima koji su pridonijeli svečanosti misnog slavlja. Zahvalio se braći svećenicima na dolasku, a posebno vlč. Goranu Kovačeviću na predvođenju misnog slavlja i tumačenju Božje riječi. Pozdravio je vjernike iz Našica koji su hodočastili u Markovac Našički sa svojim župnikom fra Tomislavom. Župnik Goran prenio je čestitke bivših župnika - vlč. Nikole Legca i vlč. Patrika Alatića.

 

 

 

Hvala sv. Marku na lijepome danu! Neka nas njegov zagovor uvijek prati!