Sveti Marko Evanđelist 2023 - 3. dan trodnevnice

 

Posljednji dan trodnevne priprave uoči proslave svetkovine sv. Marka Evanđelista - zaštitnika naše župe, obilježili smo u ponedjeljak, 24. travnja 2023., večernjom sv. Misom u župnoj crkvi u 19:00 sati koju je predvodio fra Vinko Brković - župni vikar u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

 

Fra Vinku je ovo prvo gostovanje u našoj župi otkako je svećenikom postao 2022. godine. Iako je mlad svećenik, fra Vinko nipošto ne ostavlja takav dojam. Svojom staloženošću i snažnim govorom ostavlja dojam dugogodišnjeg svećenika punog iskustva. Tome sigurno mogu posvjedočiti župljani u susjednoj župi u Našicama gdje je fra Vinko trenutno na službi kao župni vikar.

 

 

Nadahnuta propovijed fra Vinka čula se i u našoj župnoj crkvi.

Fra Vinko govorio je o svjedocima Isusove ljubavi, kao što je bio i evanđelist Marko. Poručio je da smo i mi pozvani biti svjedoci Isusa Krista u našim obiteljima, na radnom mjestu i svugdje gdje hodimo te da se ne bojimo dati svoje vrijeme za Isusa jer će nas Isus nagraditi vječnim životom. Naglasio je da kršćani ne bi trebali biti samo dobri, nego i sveti, baš poput sv. Marka Evanđelista.

 

 

Na kraju sv. Mise, župnik Patrik se zahvalio fra Vinku na dolasku na treći dan priprave za svetkovinu sv. Marka Evanđelista te se zahvalio svima koji su sudjelovali na sv. Misnim slavljima kroz trodnevnu pripravu.

 

Župnik Patrik je pozvao župljane na proslavu svetkovine sv. Marka Evanđelista u utorak, 25. travnja 2023. U župi će biti dvije sv. Mise - jutarnja u 08:00 sati u kapelici sv. Marka koju predvodi župnik Patrik i svečana sv. Misa u 11:00 sati u župnoj crkvi koju predvodi p. Ivan Ike Mandurić.

 

Prijenos sv. Mise uživo u 11:00 sati bit će na kanalu Laudato TV, ali i na Facebook stranici Laudato:
https://www.facebook.com/laudato.hr

 

Molimo za zagovor sv. Marka da dan prođe lijepo i svečano!