Sveti Marko Evanđelist 2022 - 2. dan trodnevnice

Na 2. dan trodnevnice uoči sv. Marka Evanđelista,  večernju sv. Misu u župnoj crkvi u 19:00 sati predvodio je fra Josip Vukoja - župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

 

Fra Josip nam je u snažnoj propovijedi približio zadnje, 16. poglavlje, Evanđelja po Marku koje opisuje Isusovo uskrsnuće. Osobito je naglasio 15. redak koji kaže: „Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju“, što je zadaća svakog kršćanina i danas. Naglasio je kako to nije lako, budući da i sami Isusovi učenici nisu to isprva činili jer su bili u strahu, no nakon što je Duh Sveti sišao na njih, hrabro su hodili i propovijedali o ljubavi Boga koji nas je sve stvorio. Zahvaljujući njima, evanđelje se proširilo cijelim svijetom. Fra Josip poručuje da ne smijemo zapustiti vjeru u Isusa Krista. Savjetuje da manje gledamo TV, a više molimo, pogotovo u obiteljima s djecom. Naglašava da ne smijemo dopustiti da nam dan prođe, a da se ne prekrižimo i ne zahvalimo Bogu na proteklom danu i na svemu što imamo.

 

Na kraju svetog misnog slavlja, župnik Patrik se zahvalio fra Josipu na dolasku u našu župu u kojoj gostuje prvi puta otkako je 2020. došao u Našice na službu. Fra Josip je rekao da je rodom iz Našica, tj. iz mjesta Teodorovac kraj Đurđenovca. Poručio je da se lijepo osjeća u Našicama i da mu je drago što je gostovao u našoj župi. Radujemo se nekom novom susretu s fra Josipom.

 

Trodnevnica završava u nedjelju, 24. travnja 2022., sv. Misom u župnoj crkvi u 11:00 sati koju predvodi župnik Patrik.