Sveti Ilija prorok 2021

U utorak, 20. srpnja 2021., proslavljen je blagdan sv. Ilije proroka. Svetac je to kojega štuju Židovi, kršćani i muslimani. Sveto pismo opisuje kako sv. Ilija nije umro, nego je na vatrenim kočijama uznesen na nebo. Mnogi vjernici se mole sv. Iliji za zaštitu od oluje, groma i vatre.

 

U našoj se župi blagdan sv. Ilije posebno štuje. Vjernici svake godine dolaze u Vukojevce pomoliti se i prisustvovati sv. Misi kod zavjetne kapelice sv. Ilije koja se nalazi na livadi izvan naselja. Sveta Misa se i ove godine ondje slavila s početkom u 11:00 sati koju je predvodio župnik Patrik Alatić. Grupa župljana je zajedno sa župnikom Patrikom hodočastila od župne crkve do kapelice sv. Ilije.

 

Po završetku sv. Mise, župnik Patrik je blagoslovio vodu te je njome poškropio okupljene vjernike, a potom i sva vozila, kao što je to tradicija. Za sve prisutne vjernike bila je prigoda blagoslovljenu vodu ponijeti kući.

 

I ove godine je bilo lijepo vrijeme pa smo dostojno mogli proslaviti misno slavlje na otvorenom prostoru kraj kapelice. Zahvala svima na uređenju kapelice, oltara, križa i okoliša oko kapelice.