Sveti Florijan 2023

 

U četvrtak, 4. svibnja 2023., obilježen je blagdan sv. Florijana. Taj je dan međunarodni dan vatrogasaca budući da je sv. Florijan zaštitnik vatrogasaca.

 

U našoj se župi blagdan sv. Florijana svečano slavi svake godine s članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja naše župe. Ove godine je domaćin bio DVD Vukojevci.

 

Članovi DVD-a Vukojevci, Markovac Našički, Jelisavac i Breznica Našička okupili su se ispred vatrogasnog doma Vukojevci i zajedno pošli na sv. Misu u crkvu u Vukojevcima u 19:00 sati. Župnik Patrik radosno je dočekao mlađe i starije članove dobrovoljnih vatrogasnih društava te je prikazao sv. Misu za sve preminule i žive vatrogasce.

 

Okupljenim članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava, župnik Patrik čestitao je dan njihovog nebeskog zaštitnika - sv. Florijana te se zahvalio svim vatrogascima na njihovoj službi što nesebično spašavaju tuđe živote i imovinu, čak i kada njima samima prijeti opasnost. Poručio je da i dalje budu hrabri u svim teškim situacijama, baš kao što je to bio sv. Florijan koji je hrabro posvjedočio da je Kristov, zbog čega je mučen i ubijen.

 

Po završetku sv. Mise, ugodno druženje nastavljeno je u vatrogasnom domu Vukojevci.