Sveta Potvrda 2024

Svečana podjela sakramenta Svete Potvrde (Krizme) u našoj je župi bila u subotu, 1. lipnja 2024.

 

Euharistijsko slavlje s početkom u 11:00 sati predvodio je preč. Dražen Akmačić - župnik u Velikoj i arhiđakon Katedralnog arhiđakonata Požeške biskupije, kojeg je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević ovlastio da podijeli sakrament Svete Potvrde. Uz preč. Dražena i župnika Gorana, u misnom slavlju koncelebrirali su svećenici našičkog dekanata.

 

 

Ove je godine sakramentu Svete Potvrde pristupilo 40 kandidata iz naše župe - 22 dječaka i 18 djevojčica. U ime krizmanika, pozdravni govor održala je krizmanica Ana Djedović. Pozdravila je preč. Dražena i naglasila da su se krizmanici za njihov veliki dan pripremali molitvom, dolaskom na sv. Misu i župnu katehezu te da su spremni primiti darove Duha Svetoga. Dobrodošlicu preč. Draženu, sa željom da se lijepo osjeća u našoj župi, izrazio je župnik Goran. Spremnost krizmanika da prime darove Duha Svetoga potvrdio je vlč. Anto Ivić, koji je kao našički dekan ispitao znanje krizmanika i svima dao prolaznu ocjenu.

 

 

Nakon što su krizmanici ispovjedili svoju vjeru, zajedno su sa svojim kumovima pristupili k oltaru gdje su primili sakrament Svete Potvrde.

 

Po završetku svečanog misnog slavlja, krizmanici i njihovi roditelji uručili su buket cvijeća preč. Draženu, župniku Goranu te učiteljicama i vjeroučiteljicama. Preč. Dražen zahvalio se na poklonima i čestitao krizmanicima na primanju darova Duha Svetoga.

 

 

Hvala svima koji su pridonijeli svečanosti podjele Svete Potvrde! Neka Duh Sveti bdije nad životima naših krizmanika i vodi ih na pravi put!

 


 

Krizmanici 2024.