Sveta Potvrda 2023

Podjela sakramenta Svete Potvrde (Krizme) u našoj je župi bila u petak, 2. lipnja 2023. Svečano misno slavlje započelo je u 18:00 sati u župnoj crkvi. Kao biskupov delegat, sakrament Svete Potvrde podijelio je preč. Ivica Žuljević.

 

preč. Ivica Žuljevićpreč. Ivica Žuljević i subraća svećenici

 

Uz preč. Ivicu i župnika Patrika, u misnom slavlju koncelebrirali su: vlč. Anto Ivić - dekan našičkog dekanata i župnik u Feričancima, fra Tomislav Faletar - gvardijan i župnik u Našicama i vlč. Josip Prpić - župnik u Bokšiću.

 

U ime 40 ovogodišnjih krizmanika, preč. Ivicu pozdravili su krizmanici Darian Krištofik i Barbara Dragozet. Preč. Ivica zahvalio se na dobrodošlici te je prenio pozdrav biskupa Antuna Škvorčevića koji ga je ovlastio da u njegovo ime podijeli sakrament Svete Potvrde.

 

Pozdravni govor krizmanika Dariana KrištofikaPozdravni govor krizmanice Barbare Dragozet

 

vlč. Anto Ivić

 

 

 

Spremnost krizmanika da prime dar Duha Svetoga potvrdio je vlč. Anto Ivić koji je s krizmanicima održao ispit znanja.

 

 

 

 

 

 

preč. Ivica Žuljević

 

Preč. Ivica je u propovijedi poručio da u ovom nemirnom svijetu mir možemo naći u Isusu jer Isus je pobijedio svijet. Podsjetio je na Isusove riječi upućene apostolima gdje im govori da budu hrabri i da se ne boje jer će poslati svoga Duha da ih vodi i štiti. Rekao je da nam svima treba biti cilj doći u kraljevstvo Božje, a to možemo jedino ako poznajemo i slijedimo Isusa Krista. Krizmanicima je poručio da se uključe u život Crkve i da ostanu u vjeri.

 

 

Nakon propovijedi, krizmanici su ispovjedili svoju vjeru te su radosno sa svojim kumovima pristupili k oltaru kako bi primili sakrament Duha Svetoga.

 

Po završetku svečanog misnog slavlja, preč. Ivica zahvalio se svima koji su uveličali misno slavlje.

 


 

Krizmanici 2023. (1)Krizmanici 2023. (2)