Sveta Potvrda 2022

Svečani dan podjele sakramenta Svete Potvrde (Krizme) u našoj župi bio je u subotu, 28. svibnja 2022. Misno slavlje započelo je u 11:00 sati u župnoj crkvi.

 

Sakrament Svete Potvrde podijelio je preč. Antun Ćorković - župnik i rektor Svetišta Gospe od Suza u Pleternici. Uz preč. Antuna, na sv. Misi su koncelebrirali: župnik Patrik Alatić; vlč. Mario Mazanik - župnik u Bokšiću; fra Petar Cvekan - gvardijan i župnik u Našicama; vlč. Anto Ivić - dekan našičkog dekanata i župnik u Feričancima; fra Tonio Vučemilović - župnik u Đurđenovcu; vlč. Nedjeljko Androš - bivši župnik naše župe (2015.-2017.), trenutno župnik u Čačincima.

 

preč. Antun Ćorkovićpreč. Antun Ćorković i subraća svećenici

 

U ime 29 ovogodišnjih krizmanika, dobrodošlicu preč. Antunu poželjeli su krizmanici Karlo Malovčak i Rebeka Szabo. Dobrodošlicu je poželio i župnik Patrik poručivši preč. Antunu da je i on vezan za našu župu jer je naš prošlogodišnji mladomisnik vlč. Marko Gerendaj na službi župnog vikara u Pleternici. Vlč. Marko ostao je čuvati župu u Pleternici tijekom boravka preč. Antuna u našoj župi. smiley

 

Dobrodošlica preč. Antunu Ćorkoviću od krizmanika Karla Marlovčaka i Rebeke SzaboDobrodošlica preč. Antunu Ćorkoviću od župnika Patrika

 

Preč. Antun pozdravio je sve krizmanike, njihove roditelje i kumove, subraću svećenike i okupljene vjernike. Prenio je pozdrave požeškog biskupa Antuna Škvorčevića koji ga je ovlastio da u njegovo ime podijeli sakrament Svete Potvrde.

 

preč. Antun ĆorkovićU propovijedi, preč. Antun upitao je krizmanike imaju li idola i kome vjeruju. Poručio je da u svijetu ima mnogo zvijezda, pjevača, glumaca, no oni nam ne daju sigurnost i potpunu sreću. Krizmanicima je rekao da se ne uzdaju u svoju mladost, ljepotu i materijalna bogatstva jer je to prolazno i u jednom trenutku sve može nestati. Naglasio je da nam pravu sigurnost pruža jedino Bog u Isusu Kristu snagom Duha Svetoga te da bez Boga ne možemo biti radosni i sretni. Svima je poručio da smo ljubljena djeca Božja i da je Bogu stalo do svakoga od nas. Preč. Antun je krizmanicima rekao da primanjem sakramenta Svete Potvrde učvršćuju svoj savez s Bogom i da se ne boje što budućnost donosi.

 

Nakon propovijedi, krizmanici su ispovjedili svoju vjeru i otvorili srca da Duh Sveti u njih uđe po sakramentu Svete Potvrde.

 

Po završetku svečanog misnog slavlja, preč. Antun čestitao je krizmanicima na primanju sakramenta Svete Potvrde te ih potaknuo na dolazak na nedjeljne sv. Mise. Zahvalio se svima koji su pridonijeli na svečanosti misnog slavlja i uljepšali dan našim krizmanicima.

 


 

Krizmanici 2022.