Sveta Potvrda 2020

Svečano slavlje podjele sakramenta Svete Potvrde (Krizme) u našoj župi održano je u ponedjeljak, 22. lipnja 2020., na sv. Misi u župnoj crkvi u 11:00 sati. Kao biskupov delegat, sakrament Svete Potvrde je ove godine podijelio msgr. Josip Krpeljević - generalni vikar požeške biskupije. Na sv. Misi su koncelebrirali: župnik Nikola Legac, fra Zoran Bibić - župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama i dekan našičkog dekanata, vlč. Željko Strnak - župnik župe Našašća Svetog Križa u Orahovici, vlč. Patrik Alatić - župnik župe Gospe Fatimske u Velimirovcu, vlč. Željko Benković - župnik župe sv. Nikole Biskupa u Podgoraču, fra Tonio Vučemilović - župnik župe sv. Josipa u Đurđenovcu i vlč. Marijan Pavelić - pastoralni suradnik u našoj župi i u župi u Velimirovcu.

 

Na početku misnog slavlja, župnik Nikola je pozdravio msgr. Josipa, braću svećenike, krizmanike, njihove kumove i roditelje te ostale vjernike. U ime krizmanika, riječ dobrodošlice je uputio Luka Zavada. Krizmanici su potom uručili poklon msgr. Josipu - sliku raspetog Isusa. Msgr. Josip se zahvalio na poklonu i na dobrodošlici. Božju riječ su navijestili roditelji krizmanika, a evanđelje je navijestio vlč. Patrik.

 

msgr. Josip KrpeljevićU svojoj propovijedi, msgr. Josip je krizmanicima, ali i svim prisutnim vjernicima, iznio mnoge važne poruke za život. Naglasio je kako su u ovom suvremenom globalističkom svijetu prisutni mnogi poganski običaji, te da mi, kao kršćani, na to trebamo reći: „Ne, hvala lijepa!“. Krizmanicima je poručio da prilikom daljnjeg školovanja izvan svoga mjesta, uvijek ostanu uz svoju kulturu, običaje i vjeru te da ostanu čvrsti u svojem stavu. Msgr. Josip je poručio da naša srca uvijek trebamo držati čistim odlaskom na sakrament sv. Ispovijedi. Spomenuo je kako se mnogo mladih nakon Krizme prestanu ispovijedati i time se udalje od Crkve. Ovogodišnjim krizmanicima je poručio da ne dopuste da se to njima dogodi.

 

Nakon propovijedi, krizmanici su ispovjedili svoju vjeru i otvorili srca da Duh Sveti u njih uđe po sakramentu Svete Potvrde. Krizmanici su u pratnji svojih kumova pristupili k oltaru gdje ih je msgr. Josip po čelu pomazao posvećenim uljem. Pečat dara Duha Svetoga je primilo 34 mladih iz naše župe - 20 dečki i 14 djevojaka.

 

Nakon obreda Krizme, nastavilo se sa sv. Misom prinosom darova. Molitvu vjernika su predvodili roditelji krizmanika.

 

Po završetku sv. Mise, msgr. Josip se zahvalio svima koji su upriličili svečano euharistijsko slavlje. Posebno je pohvalio župni zbor predvođen orguljašicom Tarom. Uslijedile su čestitke te zajedničko fotografiranje.

 


 

Krizmanici 2020.