Sveta Potvrda 2019

U petak, 24. svibnja 2019., u našoj je župi bio dan podjele sakramenta Svete Potvrde (Krizme). Sveta Misa započela je u 18:00 sati u župnoj crkvi. Ove godine je sakrament Svete Potvrde, kao biskupov delegat, podijelio preč. Ivica Žuljević. Uz njega i našega župnika Nikolu Legca, na sv. Misi su koncelebrirali: vlč. Nedjeljko Androš - prethodni župnik naše župe i trenutni župnik župe Presvetog Trojstva u Čačincima, fra Zoran Bibić - župnik župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama i dekan našičkog dekanata, vlč. Patrik Alatić - župnik župe Gospe Fatimske u Velimirovcu i vlč. Vicko Obradović - župnik župe Duha Svetoga u Feričancima.

 

Na početku misnog slavlja, župnik Nikola pozdravio je preč. Ivicu Žuljevića, braću svećenike, krizmanike, njihove kumove i roditelje te ostale vjernike. U ime krizmanika, riječ dobrodošlice uputila je krizmanica Gracia Hlobik. Kao našički dekan, fra Zoran Bibić potvrdio je kako su svi ovogodišnji krizmanici položili ispit znanja te da među njima ima i posebno nadarenih.

 

Evanđelje je navijestio vlč. Patrik, a prigodnu propovijed održao je preč. Ivica. Ovogodišnjim krizmanicima poručio je kako u ovome zavaravajućem, ali primamljivom svijetu, uvijek trebaju biti uz Isusa jer je On jedini ispravni put. Na tome putu će ih pratiti Duh Sveti.

 

Nakon propovijedi, krizmanici su ispovjedili svoju vjeru i otvorili svoja srca za primanje Duha Svetoga. U pratnji svojih kumova, u miru i tišini dolazili su k oltaru kako bi primili sakrament Svete Potvrde. Ukupno 44 krizmanika iz naše župe primilo je dar Duha Svetoga.

 

Po završetku sv. Mise, krizmanica Tara Vukoja odsvirala je skladbu na klavijaturi. Uslijedile su čestitke te zajedničko fotografiranje.

 


 

Krizmanici 2019. (1)Krizmanici 2019. (2)