Sveta Potvrda 2018

U nedjelju, 3.6.2018., bio je velik dan za našu župu jer su 42 mladih krizmanika primili pečat dara Duha Svetoga. I ove godine je u župu došao požeški biskup msgr. Antun Škvorčević kako bi podijelio sakrament Svete Potvrde. Uz biskupa i župnika Nikolu Legca, svečanoj svetoj misi u župnoj crkvi u 11 sati su nazočili: fra Zoran Bibić - dekan našičkog dekanata, vlč. Željko Benković - župnik župe sv. Nikole Biskupa u Podgoraču, vlč. Ivan Popić - kancelar Požeške biskupije, te našički đakon fra Stjepan Hrkač. Budući da je bila nedjelja, ostali svećenici našičkog dekanata su imali sv. Mise u svojim župama pa nisu mogli doći, no kasnije su se pridružili na svečanom ručku u župnoj kući.

Na početku misnog slavlja, župnik Nikola Legac je pozdravio biskupa i sve prisutne, a riječ dobrodošlice je u ime svih krizmanika uputila krizmanica Ivana Kerovec. Biskup se zahvalio na lijepim riječima i krizmanicima poručio da se opuste i otvore svoja srca Duhu Svetome. Našički dekan - fra Zoran Bibić je posvjedočio kako su krizmanici položili ispit znanja i da su spremni za pristupanje sakramentu Svete Potvrde. Potom se nastavilo sa sv. Misom službom riječi.

 


SAŽETAK BISKUPOVE PROPOVIJEDI:


msgr. Antun ŠkvorčevićBiskup je u svojoj propovijedi poručio kako trebamo postati velikim čovjekom po onome što Bog u nama može ostvariti. Zato i primamo svete sakramente kako bi se Bog u nama ostvario. Trebamo biti otvoreni, ponizni i sabrani u vjeri. Ne smijemo zamijeniti Božji plan nekim svojim planom. Ljudsko uvijek trebamo staviti u drugi plan. Krizmanicima je poručio kako primaju Duha Svetoga koji daje moć da rastu iznutra. Život je dar Božji kojemu se treba otvarati i zahvaljivati. Krizmanicima je također poručio da se ne daju zavesti jer danas u svijetu postoje razni ideolozi. Kršćanstvo i Crkva Isusova ne temelje se na nekoj ideji ili ideologiji. Ona se temelji na osobi Isusa Krista. Na kraju je rekao krizmanicima da ne smiju biti mlaki i površni ljudi za Boga, nego trebaju biti žarko opredijeljeni za Boga.

Nakon propovijedi, krizmanici su ispovjedili svoju vjeru i otvorili svoja srca za primanje Duha svetoga. U pratnji svojih kumova, dolazili su k oltaru kako bi primili sakrament Svete Potvrde. Po završetku, zapjevao se himan "Dođi, Duše Presveti" i nastavilo se sa sv. Misom prinosom darova.

Po završetku sv. Mise, uslijedile su čestitke i zajedničko fotografiranje.

 


 

Krizmanici 2018. (1)Krizmanici 2018. (2)