Sveta Obitelj i sv. Stjepan Prvomučenik 2021

U nedjelju, 26. prosinca 2021., Crkva je proslavila blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa. Taj blagdan slavi se u nedjelju između Božića i Nove godine. Bog nam je kroz Mariju, Josipa i Isusa dao primjer savršene obitelji - život u svetosti, uzajamnom razumijevanju, molitvi i beskrajnoj ljubavi. Neka i naše obitelji budu znak i svjedočanstvo Božje ljubavi u svijetu u kojemu živimo. Kada god nam bude teško u obitelji, sjetimo se i pomolimo Svetoj Obitelji za ohrabrenje u vlastitom obiteljskom poslanju.

 

Ove godine je nedjelja došla na drugi dan Božića - 26. prosinca, kada se inače obilježava blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Iako se liturgijski izostavlja slavlje blagdana sv. Stjepana Prvomučenika i slavi nedjelja (Sveta Obitelj), valja se prisjetiti prvog kršćanskog mučenika koji je naviještao Evanđelje u svakoj prigodi te je zbog toga nepravedno osuđen na smrt, baš kao i Isus. Čak i dok su ga kamenovali, Stjepan je klicao: „Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!“ U sv. Stjepanu vidimo istinskog kršćanina koji se svoje vjere u Isusa Krista nije odrekao čak i po cijenu života.

 

Sv. Mise su u nedjelju, 26. prosinca 2021., bile u svim crkvama naše župe. U župnoj crkvi je misno slavlje s početkom u 11:00 sati predvodio župnik Patrik. Svima koji nose ime sv. Stjepana, župnik je čestitao imendan.