Sveta Ana 2019

Svetkovinu sv. Joakima i Ane - roditelja Blažene Djevice Marije proslavili smo u petak, 26. srpnja 2019. Bog im je podario milost da budu roditelji Majci Božjoj te djed i baka Isusu - Spasitelju svijeta.

 

Sveta Ana se posebno štuje u našoj župi, tj. u Lađanskoj gdje se slavi kao zaštitnica mjesta, a njoj je i posvećena crkva u Lađanskoj. Uoči samog spomendana, u Lađanskoj je bila trodnevnica gdje se posebno molilo za dostojanstvo žene, njezinu ulogu u društvu te problemima s kojima se susreće. Molilo se i za sve majke, bake, trudnice, bračne parove, roditelje, za sve koji ne mogu imati potomstvo, za svu nerođenu djecu, kao i za svu djecu ubijenu abortusima.

 

Svečana sv. Misa povodom spomendana sv. Ane je bila u Lađanskoj u 10:30 sati na kojoj su se okupili brojni vjernici iz cijele župe. Vjernici su mogli napisati svoje nakane i molitve koje je župnik Nikola pročitao na početku sv. Mise. Župnik Nikola je naglasio važnost molitve za potomstvo te kako je potrebno zahvaljivati Bogu za dar djece.

 

 

Sveta Ano, moli za nas!