Svećeničko ređenje Marka Gerendaja

vlč. Marko Gerendaj

 

 

Veliki i svečani dan za Kristovu Crkvu, Požešku biskupiju, našu župu, mjesto Markovac Našički i obitelj Gerendaj, bio je 26. lipnja 2021., kada je požeški biskup Antun Škvorčević tijekom euharistijskog slavlja u požeškoj katedrali sv. Terezije Avilske zaredio za svećenika Marka Gerendaja.

 

 

 

Prezbitersko ređenje, Požega 2021.

 

 

 

Uz Marka, za svećenika je zaređen i Robert Medved iz Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku. Požeška biskupija je tako postala bogatija za dvojicu mladih svećenika.

 

 

 

 

 

 

Grupa župljana je zajedno sa župnikom Patrikom hodočastila u Požegu kako bi bila uz našega Marka na taj veliki dan.

 


 

Kratki video sa svećeničkog ređenja u Požegi, koji je pripremio vlč. Marijan Pavelić, možete pogledati na YouTube kanalu Požeške biskupije:

 

 

 

 


 

Od srca čestitamo Marku što je poslušao i prihvatio Božji poziv koji ga je doveo do svećeništva. Treba zahvaliti i svima koji su vjerno molili za nova duhovna zvanja. Možemo se radovati što su dvojica mladića iz naše župe postali svećenicima - Marko Gerendaj i Nikola Cingel (zaređen 30. kolovoza 2020.). Molimo i dalje za naše mlade svećenike, kao i za nova duhovna zvanja.

 

Mlada misa vlč. Marka Gerendaja održat će se u nedjelju, 11. srpnja 2021., na otvorenom prostoru iza župne crkve. Svečano slavlje počinje u 10:00 sati roditeljskim blagoslovom u Markovom obiteljskom domu, a zatim je procesija do župne crkve i početak svečanog misnog slavlja u 11:00 sati.

 

Dvije nedjelje kasnije, 25. srpnja 2021., održat će se mlada misa don Nikole Cingela.