Svakodnevni prijenosi sv. Misa

Od danas, 20. ožujka 2020., odlukom hrvatskih biskupa, slavlje sv. Misa s narodom se privremeno otkazuje. Važno je napomenuti da sv. Mise nisu zabranjene ili ukinute. Svećenici će i dalje održavati sv. Mise u svojim župama, ali bez prisustva naroda. Sve upisane nakane će biti odslužene. Nove nakane za sada neće biti moguće upisati. O svim promjenama ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

 

Iako nije moguće poći u crkvu i prisustvovati sv. Misi, određene crkve u Hrvatskoj će omogućiti prijenos sv. Mise uživo putem Interneta, televizije i radija.

 

Prijenos sv. Mise iz požeške katedrale će biti moguće pratiti svakoga dana u 18:30 sati putem YouTube kanala Požeške biskupije - poveznica (link):
https://www.youtube.com/channel/UCxByJwbPaW2MyBQLm39KB5A/live

 

Popis ostalih crkvi koje omogućuju praćenje sv. Mise uživo pogledajte ovdje:
https://www.bitno.net/najave/evo-gdje-sve-mozete-uzivo-pratiti-svetu-misu/


 

Prisustvujmo sv. Misi u duhu. U tome nam može pomoći ova molitva anđelu čuvaru:

 

Moj sveti anđele čuvaru, pođi umjesto mene u crkvu, klekni na mome mjestu i prisustvuj ondje svetoj misi. Pri prikazanju prikaži me Bogu na službu, prikaži me svog. Sve što imam i što jesam polažem kao žrtveni dar. Kod svete Pretvorbe moli serafinskim žarom našeg Spasitelja, Isusa Krista, koji je uistinu prisutan. Moli za one koji me ljube, moli za one koji me žaloste i misli na moje pokojne. Isusova krv sve pere i čisti. Uživajući najveće dobro, donesi mi Isusovo Tijelo i Krv. U Duhu me sjedini s Njime. Daj da moje srce bude u hramu. Moli da spas svim ljudima bude posljedica žrtve. A kad sveta misa završi, donesi mi blagoslov kući. Amen.