Susreti ministranata naše biskupije 2014

U drugoj polovici lipnja, nakon što su završile školske obveze i počeo ljetni odmor, organizirani su raznoliki susreti ministranata naše biskupije.

 

Tako su na višednevnom susretu, od 15. do 18. lipnja, u Velikoj sudjelovali predstavnici ministranata naše župe Stjepan Kral i Patrik Mohila iz Jelisavca. Stjepan je za nas opisao susret: Svako jutro smo molili i pjevali duhovne pjesme. Imali smo predavanje o sv. Ivanu Pavlu II. Sudjelovali smo u radionicama kako privući ljude k Isusu. Imali smo kviz znanja te natjecanje u nogometu. Posjetili smo Park prirode 'Papuk'. Pohodio nas je biskup Antun Škvorčević koji nam je govorio o životu i duhovnom pozivu. Upoznao sam puno prijatelja, bilo je to lijepo iskustvo i želio bih opet ići.

 


 

Biskupijski susret ministranata održan je 22. lipnja u Požegi i na njemu su kao predstavnici naše župe bili Klara i Bruno Macanga, Patrik Skoblar i Filip Vonić iz Lađanske. Klara je istaknula: Putem do Požege smo se pomolili. Kada smo stigli, razgledali smo požešku katedralu, kapelu sv. Ivana Pavla II. i izložbu fotografija o odnosu svetoga pape i naše biskupije. Zatim smo posjetili crkvu sv. Lovre i krenuli na predstavu o sv. Ivanu Pavlu II. Poslije predstave priređen je kviz u koji smo svi bili uključeni. Nakon kviza dobili smo čokoladice i vodu i počeli smo se pripremati za misu. Biskup je jako lijepo održao misu i propovijed. Nakon mise krenuli smo kući i jako smo se lijepo proveli.