Susret ministranata naše župe 2020

U četvrtak, 16. siječnja 2020., svoj prvi ovogodišnji susret imali su ministranti iz cijele naše župe. Na zajedničko druženje u župnu crkvu je došlo njih više od 50, što je vrlo lijepi broj ministranata s kojim se kao župa ponosimo. Na početku susreta, ministranti su sa župnikom Nikolom izmolili molitvu, a potom su poslušali župnika koji ih je podsjetio što znači biti ministrant i koja je njihova služba. Župnik je sve ministrante ohrabrio da i dalje radosno poslužuju kod oltara i poručio im da svojim prijateljima prenesu iskustvo ministriranja kako bi se i oni priključili ministriranju. Nakon župnikove riječi, uslijedilo je zajedničko fotografiranje nasmijanih ministranata s ponosnim župnikom.

 

Ministranti su zatim pošli u sakristiju župne crkve gdje ih je župnik Nikola počastio pizzom, grickalicama i sokovima. Nakon što se župnik uvjerio da nijedan ministrant nije ostao ni gladan ni žedan, župnik je pozvao sve ministrante da se okupe oko stola kako bi im podijelio novčani prilog i slatkiše kao nagradu za njihovu službu kroz cijelu godinu, a posebno za njihovu ustrajnost prilikom blagoslova obitelji i domova.

 

Po završetku ministrantskog susreta, župnik Nikola se zahvalio svim ministrantima na dolasku na susret. Ministranti su potom veselo pošli svojim kućama zajedno sa svojim roditeljima koji su došli po njih.