Specijalizacija župnih animatora Požeške biskupije

Edukacija župnih animatora se nastavlja. Tako je u organizaciji Pastoralnog centra Požeške biskupije, u Domu sv. Augustina u Velikoj, 18. i 19. lipnja 2019., održana specijalizacija župnih animatora Požeške biskupije na temu "Rad s ministrantima u župi". Ovo je drugi susret župnih animatora otkako je u siječnju 2019. započela temeljna edukacija nove skupine župnih animatora. Na specijalizaciji je sudjelovalo 33 mladih iz 14 župa Požeške biskupije. Našu župu su predstavljale: Marija Djedović, Gracia Hlobik i Elena Hlobik - ministrantice iz Markovca Našičkog.

 

Kroz sudjelovanje u radionicama, mladi su imali priliku naučiti koje je mjesto i uloga ministranta u župnoj zajednici te kako raditi s ministrantima u redovitom župnom pastoralu. U predvečerje prvoga dana specijalizacije, mlade je pohodio požeški biskup Antun Škvorčević te s njima slavio svetu Misu.

 

Drugi dan specijalizacije započeo je svetom Misom, nakon čega su uslijedile radionice u skupinama kroz koje su animatori usvajali vještine i modele rada s ministrantima.

 

Susret specijalizacije završio je uručenjem pisanih posvjedočenja. Nadamo se kako će naše mlade župne animatorice primjenjivati stečena znanja u našoj župi te time potaknuti i druge na uključenje u rad župnih animatora!

 

 

Više o specijalizaciji župnih animatora pročitajte na internetskoj stranici požeške biskupije:
https://pozeska-biskupija.hr/2019/06/20/specijalizacija-zupnih-animatora-pozeske-biskupije/