Prva sv. Pričest 2023

Prvopričesnici 2023 - Markovac NašičkiPrvopričesnici 2023 - Jelisavac

 

Ovogodišnja podjela sakramenta Prve sv. Pričesti u našoj župi bila je na Nedjelju Pedesetnice (Duhovi), 28. svibnja 2023. To je svetkovina kojom se obilježava silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, 50 dana nakon Isusova uskrsnuća. Na taj dan Katolička crkva slavi svoj rođendan.

 

Dan uoči Duhova, u subotu 27. svibnja 2023., u župnoj je crkvi u 21:00 sat održano duhovsko bdijenje i euharistijsko klanjanje.

 

U nedjelju, na sv. Misi u župnoj crkvi u 11:00 sati, sakramentu Prve sv. Pričesti pristupilo je 13 prvopričesnika, dok je u Jelisavcu na sv. Misi u 08:00 sati pristupilo 8 prvopričesnika. Ukupno 21 prvopričesnik iz naše župe po prvi puta je primio Isusa u maloj bijeloj hostiji. Prvopričesnici su se za njihov veliki dan pripremali dolaskom na župne kateheze (vjeronauk) koje je držao župnik Patrik. Dan ranije, u subotu, prvopričesnici su prvi puta pristupili sakramentu sv. Ispovijedi.

 

Prvopričesnici su aktivno sudjelovali na sv. Misi recitacijama i odgovaranjem na pitanja koja im je postavljao župnik Patrik. Nakon što su svojim odgovorima potvrdili da su spremni, prvopričesnici su jedan po jedan stali u red za Prvu sv. Pričest te su radosno i čista srca primili Isusa.

 

Po završetku sv. Mise, riječ zahvale uputila je Mihaela Varga-Kraljik - vjeroučiteljica i majka prvopričesnika Šimuna, a župnik je od prvopričesnika dobio i poklon.

 

Čestitamo ovogodišnjim prvopričesnicima i njihovim roditeljima!

 


 

Video - recitacije prvopričesnika:
https://www.facebook.com/zupa.smen/videos/1588638128313374/