Prva sv. Pričest 2022

Na Nedjelju Pedesetnice, tj. blagdan Duhova, slavimo silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, 50 dana nakon Kristova Uskrsnuća. Ove godine smo blagdan Duhova proslavili u nedjelju, 5. lipnja 2022., a toga dana je u našoj župi bio radostan dan - podjela Prve sv. Pričesti.

 

Na sv. Misi u župnoj crkvi u Markovcu Našičkom u 11:00 sati pristupilo je 32 prvopričesnika. Ranije istoga dana, u 08:00 sati, bila je sv. Misa u Jelisavcu gdje je Prvoj sv. Pričesti pristupilo 15 prvopričesnika iz Jelisavca. Ukupno je 47 prvopričesnika iz naše župe po prvi puta primilo Isusa u maloj bijeloj hostiji. Prvopričesnici su dan ranije, u subotu, 4. lipnja 2022., pristupili sakramentu sv. Ispovijedi kako bi Isusa Krista mogli primiti potpuno čista srca.

 

Na početku misnog slavlja u župnoj crkvi, župnik Patrik pozdravio je prvopričesnike, njihove roditelje i sve vjernike te izrazio radost prigodom župnog slavlja Prve sv. Pričesti. Prvopričesnici su uz pjesmu i recitacije aktivno sudjelovali na misnom slavlju. Prigodnu pjesmu „Ljubav je pronašla put“ otpjevala je Mateja Peršić - sestra ministrantice i prvopričesnice Petre Fedor. Slavlju Prve sv. Pričesti nazočile su i učiteljice prvopričesnika kojima je podijeljeno cvijeće uz znak zahvalnosti.

 

Pred kraj sv. Mise, župnik Patrik je pročitao Proglas 25. obljetnice osnutka i uspostave Požeške biskupije, koji je dostupan na internetskoj stranici Požeške biskupije:

https://pozeska-biskupija.hr/2022/06/02/proglas-25-obljetnice-osnutka-i-uspostave-pozeske-biskupije/

 

Zahvala svima koji su pridonijeli svečanosti proslave Prve sv. Pričesti!

 


 

Video - recitacije i pjesmice prvopričesnika:

https://www.facebook.com/zupa.smen/videos/734392107713668

 


 

Prvopričesnici 2022. - Markovac Našički (1)Prvopričesnici 2022. - Markovac Našički (2)

Prvopričesnici 2022. - Jelisavac

 


 

Markovac Našički - zajedničko slavlje Prve sv. Pričesti

 

 


 

Jelisavac