Proslava 140 godina Markovca Našičkog i 15 godina župe

Program proslave 140 godina od dolaska Slovaka u Markovac Našički, ali i 140 godina mjesta Markovac Našički te 15 godina župe sv. Marka Evanđelista nastavljen je u nedjelju, 28.4.2019. Domaćini Markovčani, gosti iz Slovačke i ostali dragi gosti, okupili su se ispred vatrogasnog doma u središtu Markovca Našičkog u 10:00 sati. Članovi DVD-a Markovac Našički - seniori i djeca, izveli su pokaznu vježbu.

 

 

Pokazna vježba članova DVD-a Markovac Našički:

https://www.facebook.com/zupa.smen/videos/427057921405063/

 


 

Nakon toga, svi su stali pred kapelicu sv. Marka koja je prema programu trebala biti svečano blagoslovljena nakon obnove, no kako su se građevinski radovi na kapelici odužili, župnik Nikola Legac poručio je kako će svečani blagoslov kapelice biti kada obnova kapelice bude u potpunosti završena. Izmolili smo zajedničku molitvu i uputili se u procesiju prema župnoj crkvi gdje je u 11:00 sati započela sv. Misa.

 

Uz župnika Nikolu, sv. Misu je služio i vlč. Pavol Berka - gostujući svećenik iz mjesta Čavoj u Slovačkoj. Po završetku sv. Mise, župnik Nikola se zahvalio svima na zajedništvu tijekom misnog slavlja i proslave ovih velikih obljetnica. Vlč. Pavol se zahvalio na pozivu i pohvalio održavanje vjere i slovačke kulture na ovim prostorima. Prigodne poklone dobili su vlč. Pavol i župnik Nikola.

 

Nakon sv. Mise, druženje je nastavljeno uz ručak u domu DVD-a Markovac Našički.