Proslava 130 godina Jelisavca

U nedjelju, 16. lipnja 2019., na blagdan Presvetog Trojstva, Jelisavčani su zahvalili Bogu na 130 godina od dolaska Slovaka u Jelisavac i 130 godina postojanja Jelisavca. Program proslave je započeo dan ranije, u subotu, 15. lipnja 2019., u Kulturnom centru Slovaka u Jelisavcu u 18:00 sati prigodnim kulturno-umjetničkim sadržajem. Uz Vijeće mjesnog odbora, u organizaciju su bile uključene sve udruge u Jelisavcu. Kao župa, radujemo se ovoj velikoj obljetnici!

 

Prije sv. Mise u nedjelju, domaćini i gosti su se okupili na mjesnom groblju kraj križa gdje su se zajedno sa župnikom Nikolom pomolili za sve preminule, stradale i nestale Jelisavčane. Potom je uslijedila kratka molitva pred grobovima preminulih Jelisavčana te se krenulo u crkvu sv. Elizabete na sv. Misu koja je započela u 11:00 sati. Svečano misno slavlje predvodio je don Stjepan Tribuljak uz koncelebraciju župnika Nikole Legca. Na sv. Misi, osim domaćina, nazočili su članovi prijateljskih kulturno-umjetničkih i vatrogasnih društva.

 

Don Stjepan je održao propovijed na hrvatskom i slovačkom jeziku gdje je okupljenim vjernicima poručio kako se nikada ne trebaju stidjeti pokazati znak križa pred drugima. U križu se očituje Presveto Trojstvo koje nas uvijek vodi kroz život.

 

Po završetku sv. Mise, župnik Nikola i don Stjepan su još jednom čestitali na 130. obljetnici dolaska Slovaka i postojanja mjesta Jelisavac te se zahvalili svima koji su na sve načine pridonijeli ovoj proslavi, a posebno tamburašima koji su svirkom uveličali misno slavlje.

 

Više o proslavi s kulturno-umjetničkim programom možete pogledati na internetskoj stranici TV Našica:
http://www.nasice.com/news/proslava-130-godina-od-dolaska-slovaka-u-jelisavac/