Proslava 100 godina DVD-a Markovac Našički

 

Velika proslava 100. obljetnice postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Markovac Našički obilježena je u subotu, 16. rujna 2023.

 

Proslavi su se odazvali predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava i vatrogasne zajednice te predstavnici vlasti iz mjesta i grada. Kao pravi prijatelji, na proslavu su došli i predstavnici DVD-a i Grada Krásno nad Kysucou iz Slovačke Republike. Program proslave na hrvatskom i slovačkom jeziku vodila je Tatjana Seničanin.

Nakon prijema gostiju, vatrogasci su se postrojili ispred vatrogasnog doma u Markovcu Našičkom, a gradonačelnik Grada Našica - gosp. Krešimir Kašuba, kao pokrovitelj jubilarne proslave, dodijelio je prigodnu vatrogasnu lentu slavljeničkom DVD-u. Vatrogasci su potom u svečanom mimohodu pošli do crkve sv. Marka Evanđelista gdje je u 17:40 sati služena sv. Misa za sve pokojne i žive vatrogasce.

 

Župnik Goran Mitrović pozdravio je sve prisutne domaćine i goste te je domaćinima čestitao 100. obljetnicu postojanja i rada. Rekao je da trebamo zahvaliti Bogu na mnogim generacijama koji su bili uključeni u zaštitu imovine i ljudi. Poručio je da su vatra i voda opasnosti koje često prijete, ali još veće opasnosti su one koje razaraju čovjekovo srce i dušu, a njih se najviše trebamo kloniti. Župnik Goran je vatrogascima poželio što manje intervencija i da ih uvijek prati zagovor njihovog nebeskog zaštitnika - sv. Florijana.

Po završetku sv. Mise, održana je svečana sjednica u vatrogasnom domu Markovac Našički. Predsjednik DVD-a Markovac Našički - Zdenko Cingel pozdravio je sve uzvanike te se zahvalio gradonačelniku Grada Našica - gosp. Krešimiru Kašubi na pokroviteljstvu. Svečani referat povodom 100. obljetnice postojanja i humanog rada DVD-a Markovac Našički sastavio je i pročitao dugogodišnji tajnik, a sada član Upravnog odbora - Mirko Škof.

Nakon svečanog referata, uslijedila je podjela odlikovanja i zahvalnica vrijednim članovima i dobročiniteljima te darivanje domaćina i gostiju. Po završetku službenog dijela, uslijedila je svečana večera te veselo druženje s domaćinima i gostima.

 


 

Cijeli foto album dostupan je na Google Photos:
https://photos.app.goo.gl/bMbtTitmpy4bCFSK6