Promocija knjige Svjedočanstva vjere

Promocija dugo najavljivane knjige „Svjedočanstva vjere“ održala se u petak, 27. rujna 2019., u 18 sati u našoj župnoj crkvi. Knjiga sadrži svjedočanstva Božjeg djelovanja u životima naših župljana, a izdala ju je izdavačka kuća „Kulturni centar KALLIOPA“ iz Markovca Našičkog.

 

Knjigu su predstavili: gospođa Katarina Kolarić Jerković - vlasnica spomenute izdavačke kuće, koja je ujedno i suautorica knjige, i vlč. Nikola Legac - župnik naše župe. Promociji je bila prisutna i Ines Jerković, kći gospođe Katarine, koja je također suautorica knjige.

 

Na početku promocije, gospođa Katarina i župnik Nikola, pozdravili su sve nazočne kojih je bilo 50-ak. Župnik Nikola je okupljene iznenadio kratkom dramskom izvedbom, nakon koje je uslijedila zajednička molitva. Župnik Nikola je zatim pohvalio sve vjernike koji su skupili hrabrosti da dio svoga života pretvore u zapis i tako daruju dio sebe našoj župi.

 

Gospođa Katarina je predstavila knjigu i naglasila kako je ideja za nastankom knjige došla sasvim slučajno, no vjeruje da je to djelo Duha Svetoga. Naglasila je da, osim svjedočanstava naših župljana, knjiga sadrži mnogo slika iz povijesti naše župe. Zahvalila se svima koji su odlučili napisati svoja svjedočanstva kako bi se mogla uvrstiti u knjigu te time omogućiti i drugima da kroz njih spoznaju Boga. Također se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli u izdavanju knjige.

 

Promociji knjige su bili prisutni i autori, odnosno vjernici naše župe koji su napisali svoja svjedočanstva za knjigu. Svoja svjedočanstva su pročitali: Nataša Hvizdak, Nada Bereš, Melita Malnar i Pavica Kubaša.

 

Na kraju promocije, za riječ se javio gospodin Rudica Čeme - vlasnik knjižare i papirnice PIN iz Našica, koji je pohvalio izdavanje knjige i pozvao na predstavljanje knjige i u Našicama. Svi okupljeni na promociji su imali priliku kupiti knjigu po cijeni od 60 kn i porazgovarati s gospođom Katarinom, župnikom i autorima. Zajedničko druženje se nastavilo u sakristiji župne crkve.

 

Vjerujemo kako će brojna svjedočanstva u knjizi potaknuti i druge na pisanje svojih svjedočanstva te tako dati materijala za novu knjigu. Od ideje za knjigom do izdavanja je prošlo godinu dana. Kao župa možemo biti ponosni što imamo tako duhovno bogatu knjigu. Od osnutka naše župe, ovo je drugo predstavljanje knjige duhovne tematike u župnoj crkvi. Prisjećamo se predstavljanja knjige duhovne poezije „Bog = ljubav = život“ u travnju 2012. godine autorice Lidije Gerendaj iz Markovca Našičkog.

 

Svi zainteresirani za kupnju knjige „Svjedočanstva vjere“ mogu se javiti župniku Nikoli ili gospođi Katarini Kolarić Jerković.