Preminuo vlč. Pavle Primorac

S tugom smo primili vijest da nas je u utorak, 22.11.2017., nakon teške i duge borbe s bolešću napustio svećenik naše požeške biskupije - vlč. Pavle Primorac. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i obilno ga nagradi za njegov svečenički život i predanje Gospodinu i Crkvi!

 

Vlč. Pavle Primorac rođen je 27. veljače 1975. godine u Novoj Gradiški od oca Drage i majke Mire r. Matić. Osnovnu školu i srednju ekonomsku školu pohađao je u Požegi. Nakon mature 1993. godine stupio je u Bogoslovno sjemenište u Zagrebu, a teologiju je studirao na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 1998. Za đakona je zaređen 5. srpnja 1998., a đakonski praktikum vršio u Župi sv. Terezije Avilske u Požegi i potom u Župi sv. Josipa u Slatini. Za svećenika ga je zaredio biskup Antun Škvorčević u požeškoj katedrali, 26. lipnja 1999. Bio je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Luke Evanđelista u Novskoj. Godine 2003. preuzeo je upravu Župe Podgorač, a potom je 2008. imenovan za župnog suradnika u Župi Velika. Zbog narušenog zdravlja, od 2013. godine djeluje kao pastoralni suradnik u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi sve dok mu je zdravstveno stanje dopuštalo.

 

Sprovod preminulog svećenika Pavla Primorca bit će u petak, 24. studenog 2017., na groblju sv. Ilije u Požegi u 11.00 sati. Nakon sprovoda će se u Župi sv. Leopolda Mandića u Požegi slaviti sveta misa zadušnica.