Predstavljeni kandidati za Prvu sv. Pričest i sv. Potvrdu

Na 1. korizmenu nedjelju, 21. veljače 2021., na sv. Misi u župnoj crkvi u 11:00 sati, predstavljeni su ovogodišnji kandidati za sakramente Prve sv. Pričesti i sv. Potvrde. Župnik Patrik ih je sve pozdravio i izrazio radost što zajednički sudjeluju na misnom slavlju.

 

Ovogodišnje kandidate za Prvu sv. Pričest župnoj zajednici je predstavila vjeroučiteljica Mihaela Kraljik, dok je kandidate za sv. Potvrdu predstavila gđa. Ksenija Valenčak. Svaki od kandidata je uskliknuo: "Evo me!". Nakon predstavljanja, svi su se odrekli zla i Zloga te ispovjedili svoju vjeru u Isusa Krista.

 

Po završetku sv. Mise, župnik Patrik je ovogodišnjim kandidatima za Prvu sv. Pričest i sv. Potvrdu poručio da korizmeno vrijeme provedu u molitvi i činjenju dobrih djela. Svi kandidati su dobili korizmene kutijice u koje mogu ubacivati novac od svog odricanja tijekom korizme. Na kraju korizme, sve korizmene kutijice će se skupiti i prikupljeni novac će se proslijediti djeci na potresom pogođenim mjestima kraj Siska i Petrinje.

 

Molimo za naše kandidate da ih Duh Sveti neprestano prati u njihovim životima.

 

Podjela sakramenta sv. Potvrde u našoj župi će biti 29. svibnja 2021. (subota) - dolazi msgr. Josip Krpeljević - generalni vikar požeške biskupije, a podjela sakramenta Prve sv. Pričesti će biti 6. lipnja 2021. (nedjelja).

 


 

Kandidati za Prvu sv. Pričest 2021Kandidati za sv. Potvrdu 2021