Predstavljen novi pastoralni suradnik za našu župu - vlč. Anto Ivić

U nedjelju, 31. kolovoza 2014., predstavljen je novi svećenik koji će u našoj župi biti pastoralni suradnik kroz narednu godinu dana - vlč. Anto Ivić.              

 

 

Prvu sv. Misu u našoj župi je predvodio u Vukojevcima u 08:30h, dok ga je u sv. Misi u Markovcu Našičkome u 10:00h, svečano predstavio naš župnik Branko Šipura.
 

 


U sklopu propovijedi, vlč. Anto Ivić nam je rekao nekoliko riječi o sebi - za svećenika je zaređen prije 6 godina (2008.) kada je prvo euharistijsko slavlje imao u župi sv. Leopolda Mandića u Požegi. Do sada je djelovao u nekoliko župa te kao pastoralni suradnik želi pomagati našoj župi. No, neće biti župni vikar kao što je to bio vlč. Žarko Turuk, što znači da će samo dolaziti samo u ispomoć župniku, dok ostale župske obaveze će obavljati naš župnik vlč. Branko Šipura.

 

Vlč. Anto Ivić je inače odgojitelj u Kolegiju Požeške biskupije te Predstojnik Katehetskog ureda u Požegi. Školovanje je završio u Rimu. Vlč. Anto Ivić je rodom iz malog mjesta Plitsko (BiH).

 

U propovijedi nam je, između ostaloga, rekao kako Bog ima plan za svakog čovjeka, premda si čovjek često stvara svoj vlastiti plan bez Boga u kojemu gleda sebe, svoj uspjeh, materijalno bogatstvo i kako će dugo živjeti na zemlji. Pozvao je na mir i slogu te kako trebamo biti plodno tlo na koje će pasti Božje zrno.