Poziv na koncert

Matica slovačka i SKUU „Franjo Strapač“ Markovac Našički, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, u suradnji s Crvenim križem Našice, Vas pozivaju na koncert gudačkog kvarteta Rucner u Drevenici u Markovcu Našičkom, u nedjelju 5. lipnja 2016. godine, s početkom u 17:30h.

 

U sastavu gudačkog kvarteta Rucner nalaze se: Ivana Penić Defar (violina), Ana Paula Knapić Franković (violina), Dragan Rucner (viola) i Snježana Rucner (violončelo).

 

 

Gudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner (do tada dugogodišnji članovi gudačkog kvarteta Klima). Nastavljajući zagrebačku tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog međunarodnog repertoara kao i proizvođenjem djela suvremenih hrvatskih autora, gudački kvartet Rucner čini i repertoarni iskorak prema glazbi drugih žanrova, o čemu svjedoči i njihova nadasve uspješna suradnja s američkim bandoneonistom Peterom Soaveom. U dosadašnjem djelovanju, kvartet Rucner muzicirao je u Zagrebu, u mnogim gradovima Hrvatske te na najvažnijim hrvatskim festivalima – nastupili su između ostalog na Muzičkom biennalu Zagreb 2001., 2003., 2007. i 2009., te na Dubrovačkim ljetnim igrama, a turneje su ga vodile i u Bosnu i Hercegovinu, Italiju, Sloveniju, Austriju, Egipat, Poljsku, Srbiju, Njemačku, Englesku, Kinu, Švicarsku, Španjolsku, Francusku, Grčku, Izrael i Australiju.  Za gudački kvartet Rucner pisali su skladbe mnogi hrvatski autori koje ansambl na svojim nastupima redovito promovira – do sada 65 skladbi. 

 

 

Više o samom gudačkom kvartetu i njegovom sastavu možete potražiti ovdje:
http://www.rucner-string-quartet.com/onama.htm

 

Čast nam je da gudački kvartet Rucner po prvi puta nastupa u našem malom mjestu, stoga Vas pozivamo da se odazovete u što većem broju. Ulaz je besplatan. Svi ste dobrodošli!