Poziv - Dođoh - Vidjeh - Priključih se

Župni zborovi naše župe, pozivaju one koji vole i znaju pjevati i svirati, a posebno mlađe župljane, da se uključe u župne zborove. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe. Trebaju nam novi pjevači. Svaki zbor se mora pomlađivati novim članovima, ako želi napredovati. Molimo Vas da pokušate animirati čim više ljudi koji vole pjevati i svirati, da se uključe u pjevanje i sviranje, te tako doprinesu zajedničkom slavlju cijele župe. Probe za veliki župni zbor i zbor mladih u samoj župi se održavaju utorkom, prije i nakon svete mise, koja je u 18:00h, a u filijalama u dogovoru sa našim orguljašem.

U župi, svaka filijala ima svoj zbor koji predvodi liturgijsko pjevanje u Sv. Misi, a u župnoj crkvi u Markovcu, uz veliki zbor, postoji još i zbor mladih. Sve njih, osim zbora u Breznici Našičkoj, savjesno i s radošću vodi i uvježbava iskusni orguljaš Ivica Škof. Veliki župni zbor nastupao je na biskupijskim smotrama zborova koje su održavane u Požegi prigodom blagdana svete Cecilije - nebeske zaštitnice pjevača.

 

"Tko pjevadvostruko moli."

~sv. Augustin~

 

Također, župnik poziva sve mlade iz cijele župe na susret mladih, koji će se održati u petak 26.09.2014., u 20:00h. Teme prvih susreta bile su bitna pitanja o Bogu i o čovjeku, te njihovom odnosu. Od božićnog vremena župni su susreti obilježeni pripremom za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku. Prethodnih godina na susretima mladih, mladi su se znali organizirati, te spojiti ugodno s korisnim, imati lijepo druženje, napraviti nešto lijepo na radionicama, naučiti nešto novo, te to podijeliti drugima i razveseliti druge.

 

Na slobodu pozvani, vjere svjedoci to smo mi
razvijmo jedra i kroz oluje, jer Kristove čekaju nas ruke.
Na slobodu pozvani, svjetlo smo svijeta i novi dani
na to smo svi od Neba pozvani, od Boga pozvani!

~himna Na slobodu pozvani~

 

Za sva dodatna pitanja i informacije,

možete se obratiti na mail uredništva, koji možete vidjeti na dnu stranice! 

 

Dođite, odazovite se pozivu i vjerujte – nećete požaliti!

Zagarantirano dobro druženje, lijepa i ugodna atmosfera!