POMOĆ ŽRTVAMA POPLAVE

Donosimo u cijelosti "Apel Caritasa Požeške biskupije za pomoć žrtvama poplave":

 

Caritas Požeške biskupije moli pojedince i poslovne subjekte da se uključe u akciju prikupljanja pomoći nastradalima od poplava, napose obiteljima koje su zbog vodenog vala morale napustiti vlastite domove te da svojim novčanim prilozima, hranom i pokućstvom iskažu solidarnost i ljubav prema ljudima u velikoj nevolji.

 

Nagli porast rijeke Save i iznenadne velike vode rijeke Orljave, Londže i Pakre poplavile su područja šireg dijela Požeške biskupije. Osobito je teško na području Požege, Pleternice, Lipika, Okučana, Ciglenika i Bečica. Stanje je najteže u pleterničkom kraju u mjestu Gradac gdje je voda poplavila kuće dosežući visinu i do 80 centimetara. U požeškom i pleterničkom kraju 500 osoba moralo je napustiti svoje domove, a u Lipika oko 50 dok je na okučanskom području iseljeno više obitelji iz svojih domova. Premda se voda postupno povlači, u većini pogođenih mjesta još su prisutne zaobalne i podzemne vode, usjevi potopljeni, radni strojevi se nalaze u vodi, a kuće i pokućstvo uništeni.

 

U akciju se može uključiti :

- novčanom uplatom na žiro-račun Caritasa Požeške biskupije:

IBAN HR4223860021130011296

- donacijama u hrani, pokućstvu, bijeloj tehnici i namještaju koji se možete dostaviti u župne urede ili u sjedište Caritasa Požeške biskupije (Vukovarska 7, Požega, tel. 034/272-988)

 

Od srca zahvaljujemo svima za pomoć koju će pružiti nastradaloj braći i sestrama. 

 

K tome dodajmo da je požeški biskup odredio: U nedjelju, 25. svibnja 2014. u svim župama Požeške biskupije dan je molitve za nastradale u poplavama. Ujedno toga dana u svim župama na svršetku svake svete mise prikupljamo novčani prilog za braću u nevolji.

 

U našoj župi se uz molitvenu podršku nastradalima prikuplja materijalna pomoć (novac, dugotrajna hrana, higijenske potrepštine i sl.) u župnom uredu u vremenu 18:00-20:00h te po dogovoru.

U nedjelju, 25. svibnja na svršetku svetih misa u župnoj crkvi u Markovcu Našičkom i u filijalnim crkvama u Breznici Našičkoj, Jelisavcu, Lađanskoj i Vukojevcima prikuplja se novčana pomoć za nastradale u poplavi.