Paljenje 4. adventske svijeće - Jelisavac

Četvrta adventska svijeća u Jelisavcu je upaljena u subotu, 21. prosinca 2019., u 18:00 sati ispred crkve sv. Elizabete. Molitvu je predvodio župnik Nikola, a adventske pjesme je pjevao jelisavački crkveni zbor predvođen orguljašicom Martinom. Četvrtu adventsku svijeću upalila je sakristanka Ivanka. Kao i prethodnih subota, adventsko slavlje je dodatno uljepšano prigodnim recitacijama i pjesmicama koje su školska djeca iz Jelisavca pripremila zajedno sa svojim učiteljicama Mihaelom i Brankom. Po završetku programa paljenja 4. adventske svijeće, župnik Nikola je blagoslovio domaćine i goste i zahvalio se svima koji su bili uključeni u organizaciju adventa u Jelisavcu. Druženje je nastavljeno uz svirku jelisavačkih tamburaša i konzumaciju kuhanog vina i bogate gastronomske ponude.

 

Paljenjem posljednje adventske svijeće na adventskom vijencu završeno je adventsko slavlje subotom u Jelisavcu. Čestitamo Jelisavcu na uspješnoj organizaciji adventa budući da je odaziv ljudi svake subote bio iznimno velik.

 

Iste subote u 19:00 sati upaljena je 4. adventska svijeća ispred župne crkve u Markovcu Našičkom gdje je također organizirano prigodno adventsko slavlje.