Obavijest o održavanju Prve sv. Pričesti i Krizme

Zbog izvanrednog stanja uzrokovanog opasnošću zaraze koronavirusom, slavlje Prve sv. Pričesti i sv. Potvrde (Krizme) nije se moglo održati u redovito vrijeme, te je nakon omogućavanja ponovnih okupljanja vjernika u crkvama, ono predviđeno u mjesecu lipnju ili početkom srpnja ove godine. Odlukom biskupskog ordinarijata u Požegi, svaki roditelj je dužan ispuniti obrazac o pristanku da njegovo dijete pristupi sakramentima Prve sv. Pričesti i Krizme ove godine, pod određenim uvjetima koje iziskuje ova delikatna situacija.

 

Obrasci suglasnosti za roditelje nalaze se na stolu pri ulasku u župnu crkvu koja je otvorena svaki dan od 8 do 18 sati. Svaki obrazac nosi ime kandidata za Prvu sv. Pričest i sv. Potvrdu, stoga je potrebno uzeti obrazac s imenom svojega djeteta, pročitati ga te potpisati od strane obaju roditelja po mogućnosti. MOLIM da se što prije obrasci ispune te predaju u župni ured ili ubace u poštanski sandučić. Po raspoloživosti roditelja za primanje svetih sakramenta njihove djece, ovaj tjedan bit će određen datum slavlje Prve sv. Pričesti. Ukoliko bi se svi roditelji pozitivno izjasnili, postoji mogućnost odabira i dva datuma zbog mjera sigurnosti koje su još na snazi.

 

Važno je napomenuti da će se odlukom biskupskog ordinarijata za slavlje svetih sakramenta smatrati spremni oni kandidati koji su pratili pet kateheza koje se nalaze na stranici naše biskupije, ali i na našoj župnoj stranici i koje smo objavili odmah po početku pandemije. Molim da se one pročitaju, nauče, iako smo dosta tema već prošli na našim vjeronaucima. Potvrđenici imaju kateheze i u školskom programu Teams.

 

Materijali objavljeni u ožujku ove godine su i dalje dostupni na internetskoj stranici Požeške biskupije:
https://pozeska-biskupija.hr/2020/03/20/katehetski-materijali-u-pripravi-kandidata-za-prvu-svetu-pricest-i-svetu-potvrdu/

 

Molimo i roditelje ovogodišnjih kandidata za Prvu sv. Pričest i Krizmu da zajednički sa svojom djecom prođu kroz svih 5 kateheza i potaknu svoju djecu za život u vjeri.