Nikola Cingel zaređen za svećenika

Nikola Cingel

 

 

S velikom radošću i ponosom javljamo kako je naš župljanin - đakon Nikola Cingel, zaređen za svećenika (prezbitera) u nedjelju, 30. kolovoza 2020., u Trstu u Italiji.

 

 

 

 

Svečana sv. Misa je bila u katedrali sv. Justa (Cattedrale di San Giusto) s početkom u 17:30 sati, koju je predvodio nadbiskup Trsta - mons. Giampaolo Crepaldi. Uz našega Nikolu Cingela, mons. Giampaolo Crepaldi je za svećenika zaredio još dvojicu đakona - Hrvata Željka Babića i Talijana Nicolasa Bulia. Naš Nikola Cingel je time postao don Nikola Cingel.

 

Nikola Cingel i Željko BabićDon Nikola se za svoj svećenički poziv duhovno i intelektualno pripravljao u Župi sv. Marka Evanđelista u Trstu, zajedno sa svojim subratom - Željkom Babićem, koji dolazi iz Župe sv. Ivana Kapistrana iz Iloka. Don Nikola i don Željko su članovi kleričkog bratstva „Bratstvo Trojedine Ljubavi“ i udruženja vjernika „Trajni klanjatelji Presvetoga Trojstva“. Cilj te duhovne obitelji je pomoći svojim članovima postignuti svetost života i savršenu ljubav po obećanjima čistoće, siromaštva, poslušnosti i ljubavi prema Blaženoj Djevici Mariji. Često organiziraju duhovne obnove, a svoje poslanje ostvaruju prema trajnom klanjanju Gospodinu Isusu u Oltarskom Sakramentu, osobito u mjestima, župama i biskupijama gdje se nalaze svetišta kao središta okupljanja hodočasnika. Utemeljitelj je fra Rozo Palić - župnik i čuvar svetišta sv. Josipa u Trstu.

 

Sveta misa svećeničkog ređenja je snimljena i dostupna je na YouTube kanalu „Fraternità dell’Amore Trinitario“ (Bratstvo Trojedine Ljubavi):

 

 

 

Također, snimljena je i mlada misa don Željka Babića, koju je odslužio u nedjelju, 6. rujna 2020., u Župi sv. Marka Evanđelista u Trstu:

 

 

 

Nikola Cingel

 

Don Nikola Cingel ostaje u Župi sv. Marka Evanđelista u Trstu, gdje će u nedjelju, 13. rujna 2020., s početkom u 10:30 sati, odslužiti svoju mladu misu. Prijenos uživo (i snimka kasnije) će biti na YouTube kanalu „Fraternità dell’Amore Trinitario“ (Bratstvo Trojedine Ljubavi):
https://www.youtube.com/c/Fraternit%C3%A0dell%E2%80%99AmoreTrinitario/

 

 

 

Nadamo se kako će don Nikola mladu misu uskoro odslužiti i u svojem rodnom mjestu - u Markovcu Našičkom.

 

Od srca čestitamo našemu Nikoli i obitelji Cingel! Iznimno smo radosni i zahvalni Bogu što je iz naše župe proizašlo svećeničko zvanje. Markovac Našički je nakon dugo godina ponovno dao svećenika. Sjećamo se dvojice svećenika franjevaca iz Markovca Našičkog - fra Julija Jančule, koji je za svećenika zaređen 1937. i fra Huge Zajaca, koji je za svećenika zaređen 1968. Ako Bog da, iz naše župe bi sljedeće godine moglo proizaći novo svećeničko zvanje jer je naš župljanin - bogoslov Marko Gerendaj, na pravome putu da postane svećenik. Marko će 26. rujna 2020. biti zaređen za đakona u požeškoj katedrali.

 

Zahvalimo Bogu na svim svećeničkim zvanjima i molimo za našega Nikolu i Marka da ih Bog uvijek prati u njihovom svećeničkom pozivu.