Nedjeljna sv. Misa s don Nikolom Cingelom

Veliko ugodno iznenađenje za sve župljane, pogotovo Markovčane, bilo je na nedjeljnoj sv. Misi, 26. lipnja 2022., u župnoj crkvi u 11:00 sati, kada je euharistijsko slavlje predvodio naš prošlogodišnji mladomisnik - don Nikola Cingel.

 

Don Nikola nakratko je došao kući iz Trsta, gdje je na službi, te proslavio nedjeljnu sv. Misu s nama prije povratka u Italiju. Župnik Patrik pozdravio je don Nikolu u ime svih župljana te izrazio radost što je ponovno s nama.

 

Da je don Nikola već zreli svećenik, moglo se potvrditi iz njegove snažne propovijedi u kojoj je govorio o Božjoj ljubavi i spasenju. Naglasio je da Božja čuda i tjelesna ozdravljenja jesu dobrodošla u našim životima, no ona ne spašavaju dušu. Don Nikola je poručio da više molimo Boga za spas svoje duše te da uvijek zahvaljujemo Bogu za sve milosti koje nam daje.

 

Po završetku sv. Mise, don Nikola se pozdravio i počeo pripremati za povratak u Italiju gdje nastavlja svoju službu u Župi Sv. Marka Evanđelista Trst. Neka mu je sretan put i neka ga prati Božji blagoslov. Radujemo se budućem susretu s don Nikolom!