Molitveno bdjenje uoči svećeničkog ređenja u Požegi

U požeškoj crkvi sv. Lovre, 25. lipnja 2021., održano je molitveno bdjenje uoči svećeničkog (prezbiterskog) ređenja đakona Marka Gerendaja iz naše župe i Roberta Medveda iz Župe sv. Ilije Proroka u Brodskom Stupniku.

 

Na bdjenju, koje je predvodio vlč. Marko Milaković, župni vikar požeške Župe sv. Terezije Avilske, sudjelovali su mladi grada Požege, članovi molitvenih zajednica, vjernici iz požeških župa i župa odakle dolaze ređenici, kao i dvojica odgojitelja te nekoliko bogoslova iz Međunarodnog kolegija „Sedes Sapientiae“ u Rimu gdje su ređenici zadnje tri godine prolazili svoju formaciju za svećeništvo.

 

Tijekom bdjenja, ređenici su zajedno s okupljenim vjernicima na temelju naviještene Božje riječi, klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, razmatrali otajstvo svećeništva te molili za ustrajnost i vjernost u pozivu koji im je Gospodin uputio i službi kojoj će im Crkva povjeriti te za postojeća i nova duhovna zvanja u požeškoj mjesnoj Crkvi.

 

Pri koncu je župni vikar Milaković u ime svih prisutnih izrekao nekoliko molitvenih nakana za služitelje Crkve – napose ovogodišnje mlade svećenike Požeške biskupije. Bdjenje, prožeto molitvom i pjesmom mladih, zaključeno je blagoslovom s Presvetim Oltarskim Sakramentom.